Hvad koster briller med glidende overgang

Den høje pris på briller med glidende overgang får de fleste til at tænke: Hvad koster briller med glidende overgang, hvis de skal være i god kvalitet og samtidig ikke koste en formue?

I det følgende har vi en række gode råd til briller med glidende overgang, så du bliver bedre rustet til at gøre en god brillehandel. Briller er et teknisk produkt, som kan være vanskeligt at forstå. Samme produkt fås til meget forskellige priser. Nedenfor gennemgår vi de forskellige typer af briller og håber du bliver bedre til at finde de gode tilbud.

Til et par briller hører både stel og brilleglas. Glassene er de vigtigste og dyreste, så dem starter vi med.

Brilleglas med glidende overgang

Brilleglas med glidende overgang fås typisk i fire klasser fra basis til bedst. Her er klasserne benævnt Bronze, Sølv, Guld og Platin. Fra hver klasse øges bredden af synsfeltet i glasset. I Bronze er synsfeltet relativt smalt mens det for Platin er det størst fysisk mulige. Platin kaldes ofte skræddersyet glidende overgang, da man tager en række ekstra mål for at forbedre synsfeltet.

Udover selve glasset betales for tillæg. For alle glassene er der som minimum valgt anti-refleks & hard coat. Det er en behandling, der beskytter glassene mod ridser og fjerner refleksioner. På moderne briller er dette et minimum, da det ville være ærgerligt at få ridset glassene og fordi refleksionerne er virkelig ubehagelige.

I de senere år er der kommet en såkaldt super anti-refleks og hard coat til, der har endnu mindre refleksion og er vand- og smudsafvisende. Det gør glasset lettere at vedligeholde, da det ikke behøver pudsning så ofte som ellers.

Brilleglas fås i forskellige brydningsindeks. Jo højere brydningsindeks, jo tyndere glas for samme styrke. Almindelige brydningsindeks er 1,5 og 1.6. Har du høje styrker bruger man typisk 1,67 og 1,74 indeks. I tabellen, der viser brilleglaspriser, er taget den simple anti-refleks & hard coat for Bronze, super anti-refleks for de dyrere designs og tynde glas for Guld og Platin. Typisk vælges lidt flere tillæg for de dyre glasdesigns.

Som det ses af tabellen øges prisen fra 1300 – 2400 for Bronze med coating til 5000 – 7500 for Platin.

Tillæg

Glasdesign

Bronze

Sølv

Guld

Platin

Anti-refleks & hard coat

1300-2400

Super Anti-refleks & hard coat

2000-4500

+ Tynde glas 1.6

4400-6500

5000-7500

 

Ekstra tynde glas 1,67

1000 ekstra

Farveskiftende

800-1000 ekstra

Solglas

200-400 ekstra

Polariserende solglas

1000 ekstra

 

Tillæg

Afhængig af styrker kan man vælge ekstra tynde glas. 1.67 indeks vælges typisk, hvis styrken er over 4D. Typisk koster dette tillæg 1.000 kr.

Farveskiftende glas kan leveres for alle klasser af glidende overgang og koster typisk 800 – 1000 kr ekstra. Det er briller, som er klare inden døre og skifter til solbriller i solen udenfor.

Det er muligt at få farvet briller i mange forskellige farver. Det koster typisk 200-400 kr ekstra.

Sidste tillæg er polariserende solglas. Polarisering er en behandling, der reducerer blænding fra vand, glas og metaloverflader i stærkt sollys. De benævnes ofte kørebriller, da det netop ved bilkørsel er behageligt at være fri for blænding. Polarisering kan kun laves i forbindelse med solbriller.

I tabellen ville de dyrest mulige briller være Platin med ekstra tynde glas med farveskift. Det ville resultere i en pris på 7.500 + 1.000 + 1.000 = 9.500 kr.

Brilleklubbens priser – du sparer typisk over 70%

I Brilleklubben har vi som udgangspunkt fire typer glidende overgangsglas, som alle har super anti-refleks og hard coat:

Klare glas med skræddersyet glidende overgang

Klare glas

Vores klare glas er glastype Platin med super antirefleks og hard coat.

Prisen er 1.500 inklusive al fragt og montering.

Hos optikerne sælges disse for 5.000-7.500 kr. Hos Brilleklubben sparer du således 70 – 80% i forhold til optikeren.

Farveskiftende glas - Transitions

Farveskiftende glas

Farveskiftende glas er glastype Platin med farveskift fra markedsledende Transitions.

Prisen er 2.200 inklusive al fragt og montering.

Hos optikerne sælges disse typisk for 6.100-8.500 kr. Hos Brilleklubben sparer du således 64 – 75% i forhold til optikeren.

Polariserende glas

Polariserende glas

Polariserende glas er glastype Guld med polariserende tillæg.

Prisen er 1,500 inklusive al fragt og montering.

Hos optikerne sælges de polariserende glas typisk med glastype Sølv og koster omkring 4.500. Hos Brilleklubben sparer du således 67% i forhold til optikeren.

Skærmglas

Skærmglas

Skærmglas er en glidende overgangsbrille, der tager udgangspunkt i læseafstand. Der gives bredere synsfelt end i en traditionel brille med glidende overgang, men til gengæld kan den ikke bruges som afstandsbrille.

Prisen er 1.000 inklusive al fragt og montering.

Hos optikerne er prisen typisk som for sølv glidende overgang. 3.300 lader til at være prisen for et sæt.

Hos Brilleklubben sparer du således 70% i forhold til optikeren.

Når der annonceres tilbud på brilleglas, udelades prisen for tillæg ofte i annoncerne. Det er vigtigt at sikre sig, at alle tillæg er med, så man kan beregne den endelige pris. Ofte skal der på tilbudsprisen lægges knap 1.000 kr. i tillæg overni.

I følgende link gennemgår vi de mange egenskaber ved Brilleklubbens brilleglas. Vi har desuden en gennemgang af de forskellige klasser af brilleglas her, hvor vi dog har slået Bronze og Sølv sammen.

Brillestel til glidende overgang

Næsten alle brillestel kan bruges til glidende overgang. Dog skal de have en vis højde fra glassets top til bund. Omkring 25 mm er minimumshøjde for glas med glidende overgang. Brillestel betyder meget for vores udstråling og derfor bruger vi ofte mange penge på et godt stel. Mærkevarestel er populære. Nedenfor er et elegant herrestel fra Tom Ford.

Tom Ford brillestel til briller med glidende overgangs

Brillen er set til 3,198 kr hos optikeren. En hurtig søgning viser dog, at samme brille også findes på nettet til 1.870 kr. hos edel-optics.dk. Man finder ofte mærkestel billige mærkestel på nettet.

Det kan virke grænseoverskridende at købe stel på nettet, men det er faktisk ikke så svært. Med udgangspunkt i de briller du allerede har, finder du briller i samme størrelse på nettet. Du skal måle bredden fra yderste glaskant til glaskant på dine nuværende briller. Det mål bruger du, når der søges efter briller på nettet. Briller med næsepuder (briller i metal) er lettest at tilpasse, da næsepuderne kan justere brillens højde. I følgende link forklares i detaljer, hvordan du kan bestille stel på nettet.

Brilleklubbens koncept: køb stel hvor du vil

Brilleklubben er ekspert i brilleglas med skræddersyet glidende overgang og giver dig friheden til selv at vælge stel. På nettet gør du typisk en god handel med stel. Udvalget er enormt. Edel-optics.dk har næsten 30.000 forskellige modeller. Det skal sammenlignes med ca. 200 i en almindelig optikerbutik.

I følgende link har vi samlet en gennemgang af køb af stel på nettet.

Læs mere om vores skræddersyede brilleglas med glidende overgang til 1.500 kr.

Opsummering

Hvad koster briller med glidende overgang?

Brillerne består af stel og brilleglas, som fås i forskellige kvaliteter. Prisen varierer fra 1.000 til 15.000 kr.

Hvad koster brilleglas med glidende overgang?

De fleste glasfabrikanter har fire klasser af design med forskellige tillæg. Klasserne benævnes bronze, sølv, guld og platin eller standard, premium, elite og individual. Med minimum tillæg: anti-refleks og hard coat koster klasserne fra 1.200 op til 7.500. Forsimplet kan man sige at højere klasser giver større synsfelt.

Hvorfor er synsfeltet smalt i den billigste glidende overgang?

Det optiske design gammelt og er ikke opdateret med informationer hvordan øjnene ser igennem glasset. Det giver fx svimmelhed, når højre øje ser skarpt og venstre uskarpt. I moderne glas er dette problem rettet. Prisen er derfor lav 1.200 kr med anti-refleks og hard coat.

Hvad er forbedringen i den næstbilligste glidende overgang?

Den næstbilligste glidende overgang er typisk det bedste design muligt før man overgik til digital slibning omkring 2010. Ofte har glasset “bløde” zoner, så uskarpheden i den glidende overgang er knap så ubehagelig. Prisen er her 2.000 – 4.500 for glas med anti-refleks og hard coat.

Hvad er forbedringen i den næstdyreste glidende overgang?

Den næstdyreste glidende overgang er typisk digitalt slebet. Teknisk betyder det, at styrkerne er præget ind i glassets bagside med en digital fræser efter din brillerecept. Det giver dig det teknisk muligt bredeste synsfelt, særligt i mellemstyrkerne mellem afstands og læsefelterne. Prisen er her 2.800 – 6.500 for glas med anti-refleks og hard coat.

Hvorfor er den dyreste glidende overgang bedst?

Den dyreste glidende overgang er digitalt slebet og giver dermed det bredest mulige synsfelt. Derudover er styrkerne skræddersyet efter hvordan brillen sidder på dit ansigt: glassenes afstand og vinkling til øjet er medtaget i designet, så du får samme styrke som i din brillerecept. Prisen er her 5.000 – 7.500 for glas med anti-refleks og hard coat.

Ring til os