Om Brilleklubben

Brilleklubben er HIFI-Klubben for briller – høj kvalitet direkte til til dig. Vi har ingen forbindelse, men er stærkt inspireret af de grundige produktforklaringer, som HIFI-klubben introducerede til kunderne for mange år siden. Briller er et meget teknisk produkt og vi forfalder let til bare at tænke, jo dyrere, jo bedre. Vi håber forklaringerne, her på hjemmesiden, er gode nok til at overbevise dig om den høje kvalitet. Skræddersyede (også kaldet individuelle) brilleglas er det ypperste du kan få med størst læsefelt og korteste tilvænningstid. Hos optikeren er prisen typisk 7.500 kr. Hos os 1.500 kr. Tag brilleguiden for at se, hvad du kan spare ved online brillekøb.

Præcision i tilpasning

Brilleglas er klare, men når de har glidende overgang, skal de placeres præcist i stellet.
Her er brilleglasset perfekt placeret i forhold til pupillen, så synsfeltet bliver størst muligt.
Brilleklubben er din garant for perfekt placerede brilleglas. Bestilling med foto sikrer præcisionen.
Brilleklubbens lave prisniveau skyldes lave salgsomkostninger, ikke lavere produktpris

Brilleklubben sælger skræddersyede brilleglas, hvor vi tilpasser glassene til dit stel og ansigt. Formålet er at give dine briller præcist de styrker du har i brillerecepten. Under synsprøven bestemmes dine styrker med en maskine, hvor linserne sidder 13,75 mm fra dine øjene i 90 graders vinkel. I dit stel er linserne typisk længere væk fra øjene og i en anden vinkel. I tilvirkningen af brilleglassene sørger vi for, at effekten af dine brilleglas bliver som i prøvesituationen og at du får bedst mulige synsstyrke. Det kræver mange mål at skræddersy briller, men for dig er det nemt: Du skal tage portræt af dig selv med brillerne og indsende det til os, så klarer vi resten. Se forklarende video.

Vi bruger udelukkende skræddersyede (også kaldet individualiserede) brilleglas fremstillet på verdens mest moderne glasfabrikker, som har de mest avancerede maskiner og leverer den højest mulige kvalitet. Nedenfor, beskriver vi de mange mål der indgår i at skræddersy brilleglas udover brillerecepten.

Placering af brilleglas i forhold til dine øjne

Forklaring af mål til skræddersyede brilleglas med glidende overgang: vertikal vinkling (pantoskopisk vinkel), horizontal vinkel (stelvinkel) og afstand til øje (toppunktsafstand)

Vertikal og horizontal vinkel samt afstand til øjet kaldes på fagsprog pantoskopisk vinkel, stel vinkel og toppunktsafstand. Vi bruger disse mål i formgivningen af det individuelle glas, så du får perfekte brilleglas, også kaldet skræddersyede brilleglas. Normalt medtages disse mål ikke og det giver dårligt syn. Prøv blot at se skråt gennem dine nuværende briller eller flyt brillen frem og tilbage for dig – afstand mellem øje og linse har stor betydning for styrken. Når vi medtager disse mål, justeres brilleglasset, så du får samme styrke i brillen, som i brillerecepten.

Centrering af brilleglas i forhold til dine øjne

Individuel pupilafstand og segment højde

En perfekt tilpasning af briller kræver, at brilleglassets centrum sidder præcist foran pupillen. Normalt antages at den horisontale pupilafstand for højre og venstre øje er ens. Det er ofte ikke korrekt. Mange mennesker har asymmetriske ansigter og dermed forskellig afstand mellem næsen og øjnene.

Også din næse og brillens næsepuder har betydning. Hænger brillen lidt til den ene side, skal pupilafstanden justeres til dette, så brilleglassets centrum sidder præcist foran pupillen. Brillens vertikale placering bestemmes naturligvis også af næse og næsepuder og den vertikale pupilhøjde.

Den eneste måde man kan sikre, at brilleglassene centrum placeres præcist foran pupillerne er ved at tage et foto med netop det stel du ønsker. Har du ikke fået taget en fotomåling ved optikeren, er dine briller sikkert ikke optimale!

Tilpasning af glidende overgang til stelsstørrelse

Variabel længde af den glidende overgang for bedste udnyttelse af brillestellet.

Vi maksimerer kanallængden, så du altid får det bredeste synsfelt optisk muligt. Samtidig har du maksimalt læsefelt, selv i relativt smalle briller, hvor der er 14 mm fra pupilcentrum til underste stelkant. Dette lyder lidt teknisk og vi vil henvende os til dig, hvis der uklarheder eller udfordringer omkring din bestilling.

Alle glas har de mest avancerede coatings inkluderet i prisen.

Coating for brilleglas: anti slip, anti statisk, hydrofobisk, anti refleks, Klæbe og hard coat

Brilleglas er lavet af klar plast med særligt gode optiske egenskaber. Det vil sige, at glassene giver høj kontrast og blokerer UV-lys. Plast er imidlertid blødt og for at sikre mod ridser, dyppes de i en hård lak. Dette kaldes en Hard Coat.

Alle blanke overflader giver genskin. For at reducere dette, giver man brilleglassene en anti reflektion coating, som skal reducere dette genskin. Denne coating laves ved i vakuum at dampe metaller på for- og bagsiden af brilleglasset. Dette gør brillerne mere gennemsigtige og mere behagelige for både bruger og beskuer. Uden anti reflektion coating har brillerne en spejleffekt, der gør det vanskeligt at se brillebæreren i øjnene. Mellem hard coat og anti reflektion coating gives en behandling for bedre klæbeevne. Dette er fordi, at plast og metal kan have vanskelig ved at hæfte.

Oven i antirefleks er en hydrofobisk coating, som sikrer meget høj overfladespænding, så vand preller af. Vand fordeler sig straks i perler på overfladen og løber af glasset.

Sidst er der en behandling, som er olie og fedtafvisende, så brillerne holder sig rene længere.

Se mere om Skræddersyede brilleglas med glidende overgang.

Vigtigt om vedligehold af dine briller

For at holde brillerne rene anbefaler vi, at du renser brillerne under rindende vand. Gerne med lidt opvaskemiddel. Tør med en bomuldsklud og polerer med en mikrofiberklud. Vask under rindende vand forhindrer, at du ridser brillerne med sandkorn, der kan ligge skjult på brilleglassets overfalde.

Du må aldrig komme varmt vand på brilleglassene, da du risikerer, at anti refleks coatingen, som er metal baseret, river sig løs fra plastik glasset. Det gælder alle brilleglas, ikke kun de vi sælger i Brilleklubben.

Hjælp os med at kæmpe for miljøet

Vi genbruger så vidt muligt emballage for at skåne mijøet og bakker op om initiativerne for miljøvenlig pakning.

Miljøvenlig pakning
CYLEX
Linksdk dansk indeks og søgeside
Ring til os

Brilleklubben ApS har CVR-nummer 32146775 og er registreret ved Lægemiddelstyrelsen som fabrikant af medicinsk udstyr efter mål.